Vår honung

VÅR HONUNG

10 SAKER DU BEHÖVER VETA OM RÅ HONUNG

På MissBee Sverige AB tror vi att rå honung är en av naturens otroliga gåvor. Den är full av näringsämnen, passar bra med så många livsmedel och smakar fantastiskt gott! Vi vill här berätta de 10 bästa sakerna du behöver veta om rå honung. Vi vet att du också kommer att älska den!

HELT ÄKTA

Rå honung är 100 % äkta, naturlig honung. När du är i mataffären, se till att du får rå och ofiltrerad honung som är 100 % ren. Det betyder att den samlades in av biodlare. Biodlare ser till att bevara honungens naturliga kvaliteter när de utvinner och buteljerar rå honung. Dessa ansvarsfulla biodlare ser också till att ta hand om sina bin längs vägen för naturlig, hållbar honung. Miss Bee’s partner tror på att ta hand om sina bin och deras belöning, inte bara dra nytta av dem. Vi har skapat varaktig och pålitlig relation med vår biodlingspartner och med deras hjälp håller vi vår honung helt naturlig samtidigt som vi stöder hälsan hos våra älskade bin.

RÅ, INTE PASTÖRISERAD

Pastörisering är processen att värma honung till höga temperaturer för att göra det lättare att buteljera. Men denna process dödar också de näringsämnen som finns naturligt i honung som vitaminer och enzymer. Rå honung pastöriseras aldrig. Efter att vår honung har genomgått rigorösa tester för att säkerställa att det är honung av högsta kvalitet, värmer vi försiktigt och långsamt vår honung för att buteljera den åt dig!

FULL AV NÄRINGSÄMNEN

Det finns många fördelar med naturlig honung som vitaminer, näringsämnen, antioxidanter och enzymer. På grund av dessa underbara fördelar med rå honung fungerar den som den perfekta bearbetade sockerersättningen. Bearbetat socker har noll fördelar och kommer med en krasch. Rå honung gör det inte. Vitaminer, näringsämnen och antioxidanter bevaras bara i rå honung. Honung som har pastöriserats blir bara ännu ett bearbetat socker! Så när du väljer ett naturligt sötningsmedel, välj utsökt rå honung för att hålla dessa näringsämnen intakta.

SILAD, INTE FILTRERAD

Eftersom rå honung inte bearbetas och lagras som bin gjorde, kan rå honung ibland innehålla överbliven bivax och bitar av vax. Det är därför vi på Miss Bee’s silar vår honung försiktigt för att ta bort dessa större, oönskade bitar från kupan, men vi håller alla andra godsaker inne.

POLLEN NÄRVARANDE

Rå och ofiltrerad honung innehåller pollen, vilket är bra! Pollen gör att vi kan spåra vår honung tillbaka till dess källa och säkerställa att det är 100 % äkta honung. Ett högt pollenantal gör att vi kan veta vilken typ av blomma honungen kommer från och vilken region i landet den kommer.

INGA DOLDA TILLSATSER

Med rå honung vet du exakt vad som finns inuti: honung! Ibland kan honung ha tillsatt majssirap eller andra tillsatser som efterliknar honung för att fylla fler flaskor och spara kostnader. Hos Miss Bee genomgår vår honung omfattande tester för att säkerställa att det är naturlig, högkvalitativ honung. Vi testar för att få en ren honung fri från vanliga bekämpningsmedel, herbicider och antibiotika. Vi testar även gluten, bly, färgkonsistens, syra och socker allt för att säkerställa att honungen du får från oss är 100% ren. Endast den bästa honungen får en ljusorange Miss Bee etikett.

DET ÄR GOTT!

Genom att bevara honungen som den är bevarar vi också honungens goda smak! På Miss Bee har vi en noggrant utarbetad blandning för att säkerställa en konsekvent smak. Vår honung testas utförligt och vi ser till att endast honung av högsta kvalitet hittar in i vår blandning. Vår honung innehåller olika typer av pollen som klöver och vildblomma för att göra en skräddarsydd blandning. När du öppnar din nya burk kan du lita på att din favoritsmak kommer att vara konsekvent!

ENERGIKÄLLA

Rå honung innehåller naturliga näringsämnen som hjälper dig att orka hela dagen. Rå honung har också ett lågt glykemiskt index, vilket innebär att din kropp bearbetar sockerhalten långsamt. Det vill säga inga sockerkraschar! Nästa gång du behöver tanka, tänk bort alla tillsatser och gå direkt till den verkliga energikällan: Ta lite rå honung från Miss Bee.

INGEN SISTA FÖRBRUKNINGSDAG

Om den konserveras på rätt sätt, förfaller inte rå honung. Faktum är att National Honey Board i Nordamerika säger att honung kan förbli stabil i århundraden om den förvaras i slutna behållare. Även om naturlig honung kommer att genomgå normala processer som kristallisering, betyder det inte att den har blivit dålig!

kristallisering

Eftersom rå honung är helt naturligt innehåller den normala mängder glukos, fruktos och pollen. Detta innebär att din honung kommer att genomgå en naturlig process som kallas kristallisering. Du kan se detta hända när din honung utvecklar vita fläckar i den eller börjar bli fast. Om du föredrar att njuta av din honung i ett slätt tillstånd, placera din honungsburk i en skål med varmt vatten i ungefär en timme.

Redo att prova? Beställ här!.